onsdag 14 maj 2008

Vatikanen erkänner utomjordiskt liv


"Tacka Gud", Påven med anhang, specifikt Vatikanens astronom, har nu gått ut med erkännande av möjligheten till utomjordiskt liv. Inte nog med det, de verkar ha fått en näst intill sekulär syn på vetenskap kontra religion, där Big Bang och evolutionen erkänns, men med tillägget att det var Gud som skapade Big Bang och principerna för evolution.

Tänk om religiösa tokdårar kunde haft den synen på vetenskap överallt...det skulle för min del vara ett förhållningssätt där det inte finns motsättningar mellan religiös syn på naturen och vetenskaplig...förutom själva frågan om Guds existens alltså...men religiösa människor skulle kunna acceptera vetenskapliga fakta om hur naturen förhåller sig, och hur livet utvecklas...och samtidigt hävda att "Gud skapade evolutionens mekanik"...fine. Så länge det inte hävdas att jorden är 6000 år gammal, och att evolutionen inte är ett faktum.

Det tog ju bara den katolska kyrkan sisådär 2000 år att komma till det här uttalandet...efter attt envist ha hävdat att jorden är universums medelpunkt och att solen roterar runt jorden osv...

Läs mer här:

Inga kommentarer: