fredag 30 maj 2008

Andar på loftet...


Ibland undrar man ju lite. Jag är en rationell människa och tror inte på andar eller spöken. men jag är en stor skräck-fantast och sätter mig gärna in i ämnen som jag tycker är intressanta...även om jag inte tror på dravlet.

men det finns många som tror där ute..nay, de vet, och det finns en uppsjö av medier som kan berätta för dig hur det ligger till med livet i andevärlden. Om du googlar på "Anden i glaset" får du upp ca 500 000 hits..."andar" ger miljontals träffar (Med reservation för att "andar" betyder "att gå" på spanska..så det blir många hits på det också.) "Spöken ger över en halv miljon träffar...osv.

nåväl...det finns ganska mycket knepigheter i resonemangen och jag får sällan ihop logiken bakom det medier säger sig "veta". Så här kommer ett antal frågor att fundera över (Om vi för en sekund leker med tanke på att det spirituella snacket innehåller ett gryn av sanning):

I icke rankad ordning:

- Är det inte våldsamt trångt i andevärlden/himlen?
Många medium hävdar att livet efter detta finns och att andar bara inte riktigt har hittat till "ljuset". De hävdar att vårt liv fortsätter i en annan form efter vi dör. men det föds ju nya människor hela tiden och det dör konstant människor...i det "nya planet" efter livet måste det ju således vara en konstant tillströmning av andar/själar, men aldrig någon som försvinner. Nog för att universum är oändligt...men det måste ju vara väldigt trångt så småningom?
Fast tror man på reinkarnation så betyder det ju att man återföds...och då kanske ljuset i slutet av tunneln är en lampa och mottagningskommitén är en läkare eller barnmorska?
Och vem har rätt? Reinkarnisterna eller "nästa steg i existensen"-förespråkarna?

- Vem har berättat alla sanningar för dessa medium?
De här käcka mediumen som säger sig veta hur det ligger till...hur har de fått reda på sanningen"? Har de själva besökt nästa existens? Andarna de säger sig prata med har ju inte "kilat vidare" till slutet av tunneln och lär ju inte veta vad som finns på nästa plats..och kan således inte berätta vad som finns där. Eller finns det en telefonlinje till nästa värld?

- "Andar kan inte skada någon" vs "Lek inte med Anden i glaset"
Vissa säger att andevärlden inte kan skada människor....andra säger att de kan. Vem har rätt? Båda sidornas förespråkare har ju faktiskt förstahandsinformation från sina andar...

- Vilken "kanal" är bäst?
Kristallkula, te-blad, inälvor, kaffesump, stjärnkartor, tarot-kort, spel-kort, hand-läsning.....är det så att olika andar tycker bäst om att samtala genom vissa kanaler? Är brittiska andar mer intresserade av att manifestera sig medelst te-blad medan finska andar gör det genom kaffesump? Kanske Amerikanska andar tycker om tomma McDonaldskartonger?

- Har alla andar en livs-coach-examen?
Har ni märkt att alla andar kommer med livsråd till sina åhörare? och relationsexperter är de också...eller så har de åsikter om vilka tapeter du ska ha på väggarna för att må bra...eller hur du ska placera dina pengar.
men vad händer med personligheten när du dör? Jag har aldrig hört något medium förmedla en andes speciella kak-recept...eller en forskar-ande som berättar sin vetenskapliga upptäckt som han inte hann berätta innan han dog... och varför berättar inga andar om hur det ser ut på andra sidan? jag kan ge mig den på att om ett medium kontaktar Albert Einstein så skulle vi få höra Albert berätta för oss om hur vår stora kärlek skall hittas och om hur många barn vi kommer att få...men han kommer vara totalt ointresserad av att berätta om hur hans relativitetsteori stämmer med livet efter detta....

There's something rotten in the state of Denmark...

"Goa länkar" att läsa mer på...
"Var Ande NU!"
"Det finns onda andar i vår tid"
"Andar och annat" (Spökutdrivning på distans minsann...)
"Andar och Reiki-healing"

Förening Vetenskap och Folkvett (När du skrattat klart åt ovanstående länkar...)

Inga kommentarer: