måndag 25 februari 2008

4 fungerande njurar


Läser man dagens Aftonbladet så kan man läsa följande artikel om Maria Ahlberg som är född med 4 fullt fungerande njurar. (Det normala är för den oinsatte att man har 2.) Samma sak med en kvinna i England. Tydligen är det något som händer ungefär en gång på femton miljoner...

Nu är det ju inte så att man behöver fler än 2...men Darwins teorier förklarar det här bra mycket bättre än bibeln. Jag skulle för övrigt gärna vilja höra en präst eller iman förklara det här fenomenet... "Hon har syndat, så Gud straffar henne med ett par extra njurar..." Eller helt enkelt "Gud har humor"

Nu kan de här två damerna visserligen donera bort ett par njurar och fortfarande ha kvar sin normala fulla uppsättning...så det är ju en god sak i sig:-)

Ponera dock att vår värld blir mer och mer full av olika gifter som kroppen behöver rensa ut...där spelar njurarna en stor roll. I framtiden kanske det behövs 4 njurar för att hantera all skit som vi får i oss...och alla som bara har två njurar dukar under eller kopplas till dialyser.... sakta men säkert blir världen befolkad av människor med 4 njurar.

Evolution. Punkt.

Inga kommentarer: