torsdag 25 september 2008

Inte lätt att vara polis idag minsann


Idag läser man i DN analys om hur myndigheterna minsann har resurser att övervaka potentiella (och enligt de flesta obefintliga) utländska terrorister, men inga resurser att övervaka vad svenska tonåringar gör på nätet. Det hänger ju samman med skolskjutningen i Finland igår där gärningsmannen la ut "varningar" på youtube och liknande.

Det intressanta här är ju att hur polis och myndigheter än vänder sig så har de rumpan bak... om Regeringen hade anslått medel för svensk polis att scanna av youtube och andra ungdomssajter i jakt på potentiella skolskjutare...då hade nog FRA-frågan varit en västanfläkt i jämförelse när de integritetslättkränkta stormar ut på gator och torg i vilda protester.

Nu när skolskjutningar är aktuella är det dock ett massivt stöd, och då får myndigheterna skäll för att de inte övervakar nätet.

Den dagen terrorister slår till i Sverige, Ryssar landsätter trupp på Gotland eller liknande...då lär journalisterna skrika sig hesa över att myndigheterna inte hållt tillräckligt koll.

Det är lätt att vara baksätesförare, men att försöka arbeta åt något håll och veta att man får massiv kritik oavsett vilket, det kan inte vara lätt.

"Det är troligt att otroliga saker kommer inträffa"
- Tsunamin
- 11e september
- Katrina
- Estonia
- Skolmassaker i Finland, Tyskland och annat som inte är USA
- Georgien-krisen
- Sovjets fall

Att sia om framtiden med absolut säkerhet gör bara dårar.

Inga kommentarer: