onsdag 17 september 2008

Hur tänker dom egentligen? - om utvisningar


Det är oerhört ledsamt att se hur utvecklingen går när det gäller svensk migrationspolitik. Människor som de factor riskerar sina liv eller livslånga fängelsestraff vid återvändande utvisas numer regelbundet, och ju mer rotade de har blivit i svenska samhället desto mer angeläget verkar det vara att skicka tillbaks dem till ursprungsländerna.... medan kringresande tiggarband från rumänien och andra tvärtom skyddas av lagstiftningen och får stanna.... det är helt snett.

Rana Karimzadeh bor i Sverige sedan 2005. Hon har två islam-kritiska bloggar, är öppet kritisk mot Irans regim och politiskt aktiv i Sverige. Trots det ska hon och hennes två döttrar som går i skolan här utvisas. På onsdagen hålls en manifestation för att de ska få stanna. Full artikel här.

Jag försvarar gärna våra myndigheter och är medveten om att det är många faktorer inblandade som spelar in vid vad som för utomstående verkar vara tokigheter....men när det gäller migrationsverket verkar det ha gått troll i organisationen. Rent ut sagt, hur i helvete kan man med någon som helst trovärdighet hävda att Rana kommer ignoreras när hon kommer till Iran??? Landet där poliserna på gatan arresterar dig om du har för kort kjol eller visar för mycket hår som kvinna...det är ju troligt att de kommer ignorera en högljudd islamkritiker i samma andetag som de precis har belagt konvertism från islam med dödstraff...???

Skicka ut imamer som predikar om att sharia-lagar borde införas i Sverige...de behöver inte direkt skydd i sina forna hemländer. men folk som verkligen riskerar skit..de får det, med besked.

2 kommentarer:

Limpan sa...

Har du läst henne "blogg"? Det har jag. Den innehåller totalt 8 inlägg. Ett av dom är några meningar långt, övriga är bara en länkar till andra sidor. Knappast något som mullorna i Iran kommer ligga sömnlösa över...

Forbo sa...

Ja, Limpan,jag har läst hennes bloggAR (4st)...dock förstår jag inte den som är på Persiska, men det gör garanterat Iranska säkerhetspolisen. Att bloggen "om-islam" "bara innehåller 8 inlägg" spelar mindre roll med tanke på att hon också anordnat seminarium och andra offentliga sammankomster för att motverka svenska Imam-utbildningar och andra liknande saker...om du tror att Iranska Ambassaden i Sverige inte håller det minsta koll på den svenska Persiska befolkningen så spelar det säkert ingen roll...men jag vet Perser som blivit pryglade för betydligt mindre allvarliga brott än hädelse (Vilket är belagt med dödstraff).

Men men...vi får väl se vad som händer.

tack för din kommentar